-10% na celou nabídku se slevovým kódem BEMONDI10. Doprava zdarma od 8 000 Kč.

Stylová ložnice

Nahrávám...
Stylová ložnice

Romantická ložnice, ve které by se vám zdály jen hezké sny? Ideální je světlá a velmi vkusně vybavená místnost, jemně doladěna doplňky, zkrátka vybavená tak, abyste se v ní cítili dobře. Než si vytvoříte samotný návrh ložnice stojí za to, shlédnout již hotové návrhy, dohledat si různé inspirace. Možná si oblíbíte ložnice s bílým nábytkem nebo krásná ložnice s dominantou čalouněné postele? Pokud se do vaší ložnice kromě postele a nočních stolků vejde ještě skříň, toaletní stolek a lavice, pak už pravděpodobně nebudete ke svému štěstí více potřebovat.

Postele do ložnice

Postele do ložnice

Prvním kritériem, které se při výběru postele naskýtá, je samozřejmě rozměr. Nejoblíbenějším je postel 160x200 cm, do větší místnosti je vhodná rovněž postel 180x200 cm. Bez ohledu na formu je nejpraktičtější postel s čelem. V tomto ohledu výrobci nabízejí skutečně širokou škálu různých čel: vysoké, nízké, čalouněné, vyřezávané, zdobené štukem, minimalistické, bohatě zdobené atd. Stojí za to pečlivě zkombinovat všechen nábytek z ložnice, abyste předešli estetickému střetu.

 

Toaletní stolek se zrcadlem

Mnoho z nás si nedovede ložnici představit bez dámského toaletního stolku se zrcadlem. Ideální je, pokud má toaletní stolek menší i větší zásuvky, v nichž jsou uloženy různorodé poklady: bižuterie, barevná kosmetika, parfémy, malá kosmetická taštička… 

Skříně do ložnice

Častou potřebou či také nutností je přítomnost skříně v ložnici. Jedná se o neobvykle praktický nábytek a pokud to prostor jen trochu dovolí, rozhodně zvažte nákup skříně do ložnice. Ve skříni se dá umístit náhradní přikrývka, povlečení nebo jednoduše oblečení, pokud nemáte doma šatnu. Může se jednat jak o skříň s posuvnými, tak i tradičními dveřmi. Zajímavým návrhem by mohla být velká skříň se zrcadlem. Má-li zajímavou povrchovou úpravu, lze ji současně považovat za ozdobu interiéru.

Skříně do ložnice

Lavice do ložnice

Neobvykle praktickým a stále častěji vyhledávaným doplňkem je lavice do ložnice. Na lavici je možné se na chvíli posadit nebo jednoduše odhodit svršek. Lavice může mít stejnou povrchovou úpravu jako postel, ale naopak může být v úplně odlišném stylu. Je však hodné vybírat lavici tak, aby spolu s ostatním nábytkem vytvářela harmonický celek.

 

Noční stolky

Funkčně zařízená ložnice se neobejde bez nočních skříněk, častěji nazývaných jako noční stolky. Noční skříňky či stolky mohou být vybaveny zásuvkami nebo dvířky, některé druhy jsou na nožkách či kolečkách, existují různé druhy vysokých stolků i stolků ve formě polic. Klíčovým kritériem je jejich přizpůsobení k posteli a pohodlí při jejich používání. Pokud máte v úmyslu na noční stolek umístit lampičku, musí noční stolek disponovat patřičnou výškou. Čelní strany zásuvek nebo dvířek mohou mít stejná zdobení, jako ostatní nábytek ložnice. Speciálním dekoračním prvkem jsou úchyty: jednoduché, kulaté, ornamentové, keramické atd. 

Psací stůl v ložnici

Stále častěji do ložnic rádi umísťujeme psací stůl. Vyplývá to ze stále častějšího jevu, že si domů nosíme práci, kdy musí mít každý z domácích své vlastní místo na notebook, dokumenty nebo sešity. Stojí za to dohledat takový nábytek, který by ladil se zbývajícím nábytkem ložnice. Pokud jsme svou ložnici vybavili bílým nábytkem s vyřezáváním, pak bude do očí bijící výběr moderního psacího stolu v tmavém odstínu.

psací stůl

Doplňky

Není žádnou novinkou, že o konečném charakteru a vzhledu interiéru rozhodují doplňky: textilie, osvětlení, obrazy či sošky. Do stylových bílých ložnic jsou vhodné textilie v pastelových, jemných barvách, které lze často obměňovat. Právě toto je známý způsob rychlé a levné změny interiéru.