-10% na celou nabídku se slevovým kódem BEMONDI10. Doprava zdarma od 8 000 Kč.

Nábytek pro advokátní kanceláře

Nahrávám...
Nábytek pro advokátní kanceláře

Advokátní kancelář je místem, které má vzbuzovat důvěru klienta, který vyhledal poradenství či právní pomoc. Podle toho, jak si své pracovní místo zařídíte, vás budou ostatní vnímat. A právě kancelář je hlavním prvkem vaší image.  Stojí za to vybavit ji tak, aby zdůrazňovala vaši profesionalitu, a podporovala důvěru ve vás, jako v efektivního právníka či advokáta.

Klasické nebo moderní

Prvním volbou, kterou musíte provést, je: Klasický nebo moderní kancelářský nábytek?

Absolutně vše záleží na vašich preferencích, na tom, v jakém interiéru chcete pracovat, jak se chcete prezentovat svým klientům. Druhým faktorem podmiňujícím výběr stylu je velikost kanceláře. Ve větších prostorech působí efektivně nábytek v klasickém stylu. Pro menší kancelářské prostory je vhodnější moderní nábytek s prosklenými deskami nebo kovovými doplňky.   

Nezávisle na tom, jaký styl si zvolíte, zda klasický nebo moderní, musí být nábytek ve vaší kanceláři elegantní, pevný, a především kvalitní a vyrobený z dobrého materiálu.

Znáte-li již odpověď na otázku: Klasický nebo moderní kancelářský nábytek, je čas zamyslet se nad tím, co vše vlastně potřebujete.   

Nezbytným prvkem vybavení každé kanceláře je samozřejmě psací stůl a kancelářská židle či křeslo.  

 

Psací stůl kancelářský

V závislosti na tom, jakým kancelářským prostorem disponujete, si můžete vybrat buď velký elegantní kancelářský psací stůl s prostornou deskou, která vám zajistí potřebný prostor pro výkon vaší práce. Je-li však vaše kancelář spíše menších rozměrů, vyberte si rozhodně psací stůl standardních rozměrů, zato v elegantním provedení. Navíc je vhodné si ke každému psacímu stolu koupit komodu ze stejné kolekce. 

Obchody s kancelářským nábytkem nabízejí vždy rozsáhlou škálu kancelářských psacích stolů. Dostupné jsou jak velmi jednoduché, až minimalistické modely, ale také vyřezávané, sofistikované s ozdobnými čelními stranami. Je vhodné se mezi nabídkami takových obchodů zorientovat. My nabízíme kancelářské stoly z kolekce klasického kancelářského nábytku Prestige dostupné v internetovém obchodu Bemondi. Jedná se o velmi elegantní nábytek s povrchovou úpravou z přírodního dřeva a dodatečnou výhodou je také překrásná koňaková barva nábytku. 

V kolekci Prestige jsou dostupné psací stoly mnoha rozměrů, a to od 120 cm do 330 cm.

 

Kancelářská židle

Křeslo to je ta část nábytku, z něhož budete těžit po většinu celého pracovního dne. Je tedy více než vhodné postarat se o to, aby nebyla jen elegantním a stylovým prvkem, ale zejména také pohodlným.  Je-li to možné, pak před nákupem zkontrolujte, zda vybraný model splňuje vaše očekávání. Máte chuť se na ni posadit nebo právě naopak, co nejrychleji se od ní vzdálit? Modely kancelářských židlí, které jsou nyní dostupné na trhu, jsou vybaveny mnoha vymoženostmi: nastavitelná výška křesla, úhel nastavení opěrky zad či nastavitelné opěrky rukou. Nebo chcete, aby bylo vaše křeslo vybaveno funkcí houpání, abyste si čas od času, když to budete potřebovat, mohli opěrku zad naklopit a odpočinout si? 

Před nákupem kancelářské židle byste se měli zamyslet, z jakého materiálu by taková židle měla být vyrobena.  Ty nejelegantnější kousky jsou vyrobeny z přírodní kůže, avšak i mezi křesly z eko-kůže naleznete takové, které se vyznačují pevným zpracováním, a navíc je můžete zakoupit za atraktivní ceny.   

 Kancelářské křeslo Lider

Konferenční stůl 

Je dosti obtížné představit si advokátní kancelář bez konferenčního stolu. A zase se to vše bude odvíjet od velikosti kancelářských prostor, do nichž bude nábytek umístěn. Je-li to možné, vyberte si velký stůl s oválnou deskou. Dostupné jsou jak klasické, tradiční modely, tak i takové, které jsou vybaveny doplňky jako: mediaporty, průchodky na kabeláž a dalšími. Jedná se o stoly s dekorativními prvky, ale třeba také s ochrannými kryty chránícími desku před poškrábáním. Výběr záleží na vašich aktuálních potřebách. 

 

Konferenční židle 

Židle musí být vybrány ke konkrétnímu stolu, aby tak vytvářely estetický celek, to se zdá být na první pohled jasné. Avšak i v tomto případě, stejně jako tomu bylo u kancelářského křesla k psacímu stolu, se musíte rozhodnout, zda to budou židle čalouněné přírodní či eko-kůží. Nebo si vyberete třeba jednu z elegantních textilií? Pokud je tomu tak, vhodnější by byla hladká, nebo s jemnou texturou. Rozhodně se vyhněte výrazným vzorům a barvám, které jsou vhodné pro jiné příležitosti. 

 

Skříně a komody na dokumenty

V každé kanceláři se nachází nepřeberné množství dokumentů, skript a šanonů, které se nesmí jen tak někde válet na povrchu, a to jak z estetického hlediska, tak i dle aktuálně platných právních předpisů GDPR. Výběr odpovídajícího nábytku pro ukládání dokumentů je podmíněn třemi faktory:

  • stylem interiéru (psací stůl, křeslo)
  • povrchové dispozice prostoru
  • množství věcí, které chcete uchovávat

Skříň a  komoda do kanceláře Otello

Barvy a doplňky

Nábytek určený pro advokátní kanceláře se nejčastěji vybírá v tmavších odstínech: hnědé, bordó, tmavě zelené, tmavě modré. Jedná se o klasiku, která se v této branži osvědčila. Povahu takového pracovního místa je nutné zdůraznit odpovídajícím výběrem barev. Nepřípustné a nedoporučované jsou křiklavé barvy. I doplňky by měly být tón v tónu a vybrány promyšleným způsobem. Stojí za to investovat, utratit o něco více peněž a dokoupit třeba vkusný obraz, grafiku nebo sošku. V soudržném a promyšleně zařízeném interiéru se budou zaměstnanci cítit jednoduše dobře, a klienti se budou rádi vracet.