-10% na celou nabídku se slevovým kódem BEMONDI10. Doprava zdarma od 8 000 Kč.

Ergonomické židle, porovnáváme dostupné modely

Nahrávám...
Ergonomické židle, porovnáváme dostupné modely

Ergonomické kancelářské židle jsou navrženy tak, aby poskytovaly pohodlí a zdravou páteř při dlouhodobém sezení u stolu. Ergonomické židle mají mnoho funkcí, které pomáhají udržovat správné držení těla a snižovat bolesti zadMnohé z nich mají nastavitelné opěradlo, sedadlo, područky a opěrku hlavy. Ergonomické židle se dodávají v různých velikostech a tvarech, aby se zajistilo, že budou uživateli vyhovovat. Pokud hledáte ergonomickou kancelářskou židli, která vám dokonale padne, přečtěte si tento text. 

Řekneme vám:

  • jakými funkcemi jsou ergonomická křesla vybavena
  • a čím se vyznačují nejlepší křesla.

Článek vám také poradí, na co se zaměřit při výběru ergonomické židle, která vám bude vyhovovat.

Ergonomická židle, vyplatí se ji koupit?


Ergonomické židle mají mnoho výhod. Jednou z hlavních výhod ergonomických židlí je udržení správného držení těla při práci u stolu.Díky speciálním prvkům, jako je nastavitelné opěradlo, područky a opěrka hlavy, pomáhají tato sedadla udržovat přirozené zakřivení páteře a zabraňují zaujímání nesprávné polohy při sezení. Nesprávná poloha těla nebo záda ohnutá do klubíčka velmi rychle způsobí bolesti zad, a pokud tento stav trvá několik let, i trvalou degeneraci.


Další výhodou ergonomických židlí je snížení bolesti zad. Ergonomické židle jsou užitečné zejména pro osoby, které trpí bolestmi zad spojenými s dlouhodobým sezením. Díky zabudovaným mechanismům a vhodné opoře může mít používání židle vliv na snížení svalového napětí, což vede ke snížení bolesti zad.

Další výhodou používání ergonomických židlí je lepší krevní oběh.Tyto sedačky poskytují nohám dostatečnou oporu a stimulují správné nastavení těla, čímž pomáhají předcházet problémům s krevním oběhem, jako jsou otoky nohou nebo pocity necitlivosti. Nespornou výhodou ergonomických židlí je také to, že poskytují pohodlí. Ergonomická sedadla jsou navržena s ohledem na pohodlí uživatele. Sedadla jsou vybavena měkkým sedákem a opěradlem, nastavitelnými prvky a vysoce kvalitními materiály a poskytují příjemný pocit pohodlí při práci.

Jak vybrat ergonomickou židli?

Podívejme se, jaké ergonomické židle máme z hlediska funkčnosti a schopností k dispozici. Při výběru ergonomické židle do kanceláře se vyplatí zohlednit nejen funkce, které židle má (ty podrobněji popisujeme níže). Důležité je také zpracování a materiály; při nákupu takového křesla se vyplatí věnovat pozornost kvalitě zpracování a použitým materiálům. Židle čalouněná síťovinou zajistí volné proudění vzduchu, takže práce bude pohodlná i při výpadku klimatizace. Je dobré, aby židle měla područky; to není vůbec standardní. Kolečka - je dobré zvolit správná kolečka pro daný typ podlahy. Podívejme se tedy na klíčové parametry, které je třeba při výběru ergonomické židle zohlednit.

Nastavení výšky sedadla

Touto funkcí jsou vybaveny všechny modely Ergo z naší nabídky. Jedná se vlastně o základní a nezbytnou vlastnost většiny kancelářských židlí. Proč je tak důležité, aby byla židle vybavena touto funkcí? Výška sedadla by měla být nastavena tak, aby se nohy sedící osoby mohly pohodlně opřít o podlahu a kolena byla pokrčena v úhlu přibližně 90 stupňů. Možnost nastavení výšky sedáku u ergonomických židlí pomáhá předcházet vzniku žilní trombózy způsobené dlouhodobým tlakem na stehenní tepnu. Nastavení výšky sedadla potěší zejména vysoké a nízké osoby, ty budou potřebovat nadstandardní nastavení.

Nastavení hloubky sedadla

Tato funkce je důležitá pro vysoké osoby. Vyšší modely sedadel Ergo, konkrétně Ergo 700, Ergo 800 a Ergo 900, jsou vybaveny nastavením hloubky sedadla. Hloubku sedáku lze nastavit maximálně do 5 cm (6 poloh). Kancelářské židle s funkcí nastavení hloubky sedáku umožňují zdravou a optimální oporu stehen po celé délce sedáku a udržují správnou polohu bederní, hrudní a krční páteře. Díky této funkci lze židli přizpůsobit individuálním potřebám uživatele a zajistit mu maximální pohodlí při práci.

 

Nastavení výšky opěradla

Všechna ergonomická křesla řady Bemondi jsou vybavena výškovým nastavením opěradla. U sedadel Ergo 500, Ergo 800 a Ergo 900 je rozsah nastavení maximálně 4 cm (ve 4 polohách). Sedačky Ergo 600 a Ergo 700 mají v tomto ohledu větší rozsah, a to 5 cm (v polohách). Aby vám sedadlo perfektně sedělo, když máte delší trup, než je průměr, vyplatí se vzít tuto vlastnost v úvahu.


Aretace sklápění opěradla dozadu

Tato funkce umožňuje zablokovat opěradlo v požadované poloze a užívat si relaxaci. Všechna naše ergonomická křesla jsou vybavena aretací sklonu opěradla. Rozdíl je v tom, že křesla Ergo 700, Ergo 800 a Ergo 900 mají tento zámek v 9 polohách, Ergo 600 ve 4 polohách a Ergo 500 pouze ve 3 polohách. Pokud je pro vás důležité, abyste mohli při práci odpočívat, věnujte této vlastnosti sedadel pozornost.

Všechny sedačky Bemondi Ergo jsou navíc vybaveny následujícími funkcemi:

  • Bederní opěrka
  • Synchronizované naklápění sedadla a opěradla
  • Ochrana proti zpětné reakci
  • Opěrka hlavy nastavitelná o 3 cm
  • Měkké loketní opěrky
  • Výškově nastavitelné područky (nahoru/dolů) o 7 cm
  • Otáčení loketních opěrek (vlevo/vpravo) - 3 polohy

Křesla Ergo
Křesla Ergo