-10% na celou nabídku se slevovým kódem BEMONDI10. Doprava zdarma od 8 000 Kč.

Zařízení jídelny ve francouzském stylu

Nahrávám...
Zařízení jídelny ve francouzském stylu

Jídelna je jedinečným místem kde trávíme spoustu času se svými blízkými, kde se socializujeme, kde můžeme donekonečna hodovat a povídat si, užívat si jedinečnou chuť připravovaných jídel a s potěšením dívat na nádherně vyzdobený interiér. Pokud se postaráme, žeby jídelna v našem domě byla nejen pěkná, ale i funkční, naši hosté se u nás budou prostě cítit dobře.

Jídelna

Pokud hledáte inspiraci a nápady jak si zařídit jídelnu, doporučujeme francouzský styl, který nikdy nevyjde z módy. V útulných, světlých interiérech, ve kterých dominuje harmonie, je naše pohoda na správné pozitivní cestě. Rovněž se nemusíte bát, že dojde k výměně veškerého nábytku za šest měsíců, francouzský styl je nadčasový.

Pojďme tedy se podívat nato, jaký nábytek do jídelny si zvolit a jak ho poskládat, aby byl stylový, hezký a pohodlný.

Jídelna ve francouzském stylu

Jídelní stů

Nákup stolu je obvykle spojen se značnými náklady, takže výběr by se měl dělat vědomě a opatrně. Pokud máte velký otevřený prostor, vyberte si velký jídelní stůl. Pokud vás omezuje malá plocha, nejlepší volbou se jeví roztahovací jídelní stůl, jehož horní část můžeme upravit se zvětšujícím se počtem hostů.

Jídelní stůl

Dobrý výběr by byl dřevěný stůl, který vypadá velmi působivě. Na pevnou stolovou desku se vejde nespočet nádobí. Profilované, ohnuté nebo kanelované nohy budou ozdobným prvkem, které upoutají pozornost. Dodatečnou dekorací je vyřezávaná zárubeň. Vyčištěné stoly vypadají pěkně. Béžový nebo bílý stůl s efektem starodávného bude perfektně zapadat do francouzské atmosféry jídelny.

Jídelní stůl

Pohodlné jídelní židle 

Židle jsou důležitým, ne-li nejdůležitějším prvkem vybavení jídelny. Aby splnili naše očekávání, musí být pohodlné. Ovšem Stanisław Wyspiański navrhl židle pro Žofii a Tadeusze Boyasa tak krásné, ale zároveň nepohodlné. Tyto časy jsou už naštěstí pryč. Židle již nejsou tím pověstným "mučícím zařízením", ale nábytkem přátelským tělu, ze kterého se vám nechce vstávat. Obzvláště stojí za to vybrat čalouněné jídelní židle s měkkým sedákem a efektní potahovou látkou. Lněné, velurové, sametové a bavlněné směsi poslouží dobře. V poslední době se čalouněné židle s područkami vrátili do módy. Vypadají ladně i v moderních interiérech. Aranžmá doplňují krásně jídelní židle.

dřevěný stůl

Vitrína do jídelny 

Vitrína je mimořádně dekorativní a zároveň nepostradatelný kus nábytku do jídelny. Skleněná vitrína efektivně zobrazuje její obsah: nádobí, sklo, porcelán, stříbrné nádobí. Umístěn blízko stolu, na dosah ruky, nám pomůže zorganizovat stravování při rodinných setkáních. V menších interiérech může být dobrým řešením rohová vitrína. Pokud máte k dispozici velký jídelní prostor, můžete popustit uzdu fantazii a kromě velké skleněné vitríny umístit i nízkou vitrínu, která je pouze dekorativní. Při výběru vitríny do jídelny věnujte pozornost řezba, dekorem, je důležité aby byly v souladu s celou kolekcí nábytku.

Vitrína do jedálne

Komoda do jídelny 

V jídelně dobře poslouží i dřevěná komoda. Může, ale nemusí být doplňkem Vaší vitríny. Velká a prostorná komoda se skříňkami a zásuvkami, často připomínající podstavec příborníku, bude jedinečnou výzdobou místnosti. Horní část komody je skutečnou výzvou žeby ji zaaranžovať a zároveň je to pole na ukázku. Možnosti jsou široké: váza s květinami, zrcadlo, rámy na fotografie, drobnosti, porcelánové figurky, hodiny v ozdobném rámu, můžete je počítat do nekonečna. A přestože moderování je ve všech ohledech žádoucí vlastnosti, s trochou estetického cítění dosáhneme podmanivý efekt.

Komoda do jídelny