-10% na celou nabídku se slevovým kódem BEMONDI10. Doprava zdarma od 8 000 Kč.

Jak zařídit obývací pokoj v provensálském stylu?

Nahrávám...
Jak zařídit obývací pokoj v provensálském stylu?

Provensálský styl v interiérovém designu se vyhýbá veškeré módě. Má věrných následovníků, kteří v láske k idylické atmosféře chtějí ve svém domově vykouzlit něco takového. Provensálský styl se výrazně odvolává na přírodu, dřevěný nábytek, světlé pastelové barvy a přírodní textilie mají vliv na to, že v takovým interiéru cítíme se svobodně, bezpečně a dokonce idylicky.

 

Co je charakteristické pro- provensálsky styl?

Na toto téma již bylo napsaného hodně a ve skutečnosti existuje tolik možností na uspořádání obývacího pokoje v provensálském stylu.

Začněme nábytkem. Nejlepší je zvolit dřevěný nábytek s opotřebovanými povrchy. Jemné zaoblené linie, vzdušné provedení a hladké dekorace udělají své. Celek bude doplněn ještě ohnutými nohami a ozdobnými nebo sklápěcími rukojeťmi, například pokrytými patinou. Doporučujeme naši jedinečnou kolekci Coppelia. Nábytek z kolekce Coppelia je navržen tak, aby uklidnil amatéry levandulových polí a Marcel Proust. Coppelia osloví i ty kteří se ve vintage interiérech cítí příjemně nebo mají jedno ucho blízko k přírodě. Neutrální bílé a béžové druhy nábytku zklidňují oči. Kulaté měkké hrany jsou vhodné a bezpečné i v domácnostech s dětmi.

Pohovka Elodie

 

Nábytek do obývacího pokoje v provensálském stylu pokrývá širokou škálu použití a jejich výběrem máme velké pole, kterým se můžeme pochlubit: skříňky rtv, konferenční stoly a lavice, pohovky, křesla s podnožkami, komody, konzoly, vitríny na drobné předměty nebo skleněné díly a knihovny. Konzoly které poskytují mnoho možností uspořádání se vrátili na scénu. Jsou ideálním místem pro vázu s květinami nebo stolní lampu zrcadlo v ozdobném rámu které bude nádherně představeno nad konzolou.

 

Sedačka v provensálském stylu

Srdce obývacího pokoje tedy místo na které se zaměřuje domácí život je obvykle velká pohodlná pohovka a postel. Pokud máte prostorný interiér vyberte si podnožku nebo lenošku. Bude to pohodlné a krásné! Pohovky v provensálském stylu jsou často čalouněné lnem v přírodních, pastelových barvách. Nasazeny na ohnuté, konvertibilní nebo směrované nohy upoutají pozornost. Krásný, stylizovaný určený určený k odpočinku nábytek přičiňuje se k tom, že kroky členů domácnosti a hosty směřují k němu. Může být něco lepší než strávení společného času na pohodlném gauči?

Konferenční stolek 

Mimořádně praktickým doplňkem volnočasové soupravy je konferenční stolek. Zde nás může fantazie přenést jakýmkoli směrem. Od jednoho stolu po soupravu dvou nebo tří které se dají skrýt pod sebou. Od dekorativní malé lavičky až po jednoduchou ale velkou formu, na kterou si můžete dát nejen šálek kávy a knihu ale také talíř s oblíbeným dezertem a notebookem.

 

Dřevěný stůl

V otevřených interiérech je prostor pro stůl kde si každý najde své místo. Dřevěný, opotřebovaný stůl na profilovaných nohách bude pasovat k pohovce na ohnutých nohách, ale v provensálské obývacím pokoji bude dobře vypadat i jednodušší kus nábytku. Je důležité aby stůl a židle vedle něj byly vyrobeny z přírodního dřeva.

Dřevěný stůl

Nepostradatelným prvkem obývacího pokoje je také vitrína nebo skříň na sklo, nádobí nebo efektivní drobnosti. V tomto případě máme také velký výběr podle toho co chceme uložit. Mame vitríny zcela prosklené jiné mají zabudovanou spodní část, šuplíky nebo police. Vyberte si vitrínu nebo knihovnu která odpovídá Vašim očekáváním.

 

Obývací pokoj v provensálském stylu nemusí být zcela zařízená opotřebovaným nábytkem ve francouzském stylu. Zajímavý efekt získáme když je zkombinujeme se syrovým, jednoduchým nábytkem z přírodního dřeva kde výrazným přízvukem který upoutá pozornost bude dekorativní komoda nebo pohovka. Důležitou pokud ne dokonce klíčovou etapou interiérového designu je výběr doplňků. Látky, lampy, květináče, fotorámečky zútulňují interiér. Lněné závěsy, efektní vlněný koberec, měkké polštáře a vlněná deka přehozená přes opěradlo udělají z relaxace v takovém obývacím pokoji skutečné potěšení a nepostradatelný prvek dne na který čeká každý člen domácnosti.

 

Sedačka v provensálském stylu